ontwerp en realisatie: CreaBea [interactieve] Vormgeving

Biografie

KINDERJAREN

Rick werd op 20 januari 1977 geboren in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Na een paar dagen in het ziekenhuis mocht hij mee naar Nigtevecht en daar is Rick opgegroeid.

Al gauw bleek dat Rick niet alleen een lief kind, maar ook een actief baasje en nog meer een "pietje precies" was. Als zijn schoenveters niet precies gelijk gestrikt waren, vertikte hij het om naar school te gaan. Dat werd brullen dus.

OPLEIDING/WERK

Via crèche en kleuterschool naar de christelijke basisschool "De Flambouw" in Nigtevecht.

Met de uitslag van de CITO-toets (LBO/MAVO) op zak ging Rick naar de LTS in Weesp. Na 4 jaar LTS stroomde hij door naar MTS Bouwkunde aan het Dudok College in Hilversum.

Vervolgens heeft hij aan de Hogeschool van Amsterdam bedrijfskunde gestudeerd, maar dat heeft hij niet afgemaakt omdat hij de voorkeur heeft gegeven aan het sporten. Twee jaar lang heeft hij full-time gesport.

Naast zijn optredens werkt Rick als buiteninspecteur bouw en woningtoezicht in Naarden waarbij hij met heel veel mensen contact heeft. Juist door deze omgang met mensen (die vaak niet blij zijn om hem te zien) staat hij nog altijd met beide benen op de grond.

Rick kiest tijdens zijn optredens voor een persoonlijke benadering. De 5 jaar die hij bij Café Peter Beense als zanger / entertainer heeft gewerkt en waar hij menig gezellig avondje vol feest muziek en dans heeft verzorgd, hebben hem zeker gevormd tot de entertainer die hij nu is.

SPORTEN (wielrennen, schaatsen)

Dat Rick een sportief kind was bleek al op zeer jonge leeftijd. Met een hockeystick groter dan hemzelf speelde hij in de tuin. Op zijn 4e ging hij naar zwemles waar hij al snel zijn A- en B-diploma haalde, op zijn 5e stond hij voor het eerst op echte noren en op zijn 7e kreeg hij zijn eerste racefiets.

Schaatsen
Over zijn liefde voor het schaatsen ……
Hij stond als jochie van een jaar of 5 in zijn trainingspak en met een enorme skibril op zijn hoofd in de starthouding klaar om samen met de helden die hij op tv zag te starten. Hij gleed dan op zijn sokken de hele kamer door en finishte nog voor Hein Vergeer. Een ware kampioen dus!

Dus ging hij elke zondagochtend om 9 uur naar de Jaap Eden baan om rondjes te rijden. Zijn talent werd opgemerkt en door het winnen van wedstrijden kwam hij in de baanselectie en het gewest terecht. Verscheidene malen plaatste hij zich zelfs voor verschillende NK's. Uitstapjes naar Japan (Akkan), Canada (Calgary), Duitsland (Inzell), Oostenrijk (Techendorf) en Italië (Baselga de Pine) waren de ultieme beloning voor het harde trainen.

Wielrennen
Hij deed niets anders meer dan rondjes fietsen in het dorp, totdat hij een "echt rondje" mee mocht met zijn vader. Dat viel nog best tegen. Zo in het dorp voelde hij zich al heel wat, maar een rondje met pa is toch van een hele andere orde. Maar hij liet zich daardoor niet uit het veld slaan en ontpopte zich ook tot een behoorlijke wielrenner.

Zelfs de vakanties werden niet onbenut gelaten, sterker nog, ze stonden in het teken van de fiets. Limburg, de Ardennen, en zelfs de Alpen werden aangedaan, met als resultaat deelname aan diverse grote wedstrijden (NK tijdrijden, NK op de weg, klassiekers en diverse etappekoersen).

Hij kreeg zelfs een contract bij een topamateurploeg met als doel een "prof" te worden, maar helaas is dit net niet gelukt. Een van oorzaken hiervan is zijn interesse in andere dingen, namelijk zingen. Sporten maakt nog altijd deel uit van zijn leven, alleen nu op een meer recreatief niveau en om in conditie te blijven.

ZINGEN

Op de klassenavonden van de basisschool zorgden de imitaties van Harry Slinger, Piet Veerman en zelfs Tina Turner voor grote hilariteit. Nederlandse muziek zat er dus al vroeg in bij Rick! Een solo-act in de musical was het gevolg. Daaruit vloeide een inschrijving bij de "Kaktusshow" voort en zelfs Mevrouw Stemband was zeer onder de indruk.

In Nederland deed zich een nieuw fenomeen voor. Overgewaaid uit Azië... KARAOKE. Een plaats bij de eerste 3 in een karaokewedstrijd leidde tot een regionale finale. Met het nummer Winter in America kon hij helaas geen prijs in de wacht slepen, maar de liefde voor het zingen was een feit. Deelname aan de voorrondes van de Soundmixshow van Henny Huisman (2 keer) leverde geen plaats tussen de tv-kandidaten op. En dus werd er "tussen de coulissen" verder gezongen en later zelfs naam en faam gemaakt als "zingende wielrenner". Zo zat hij op de fiets en vlak na de finish stond hij te zingen.

Een balans zoeken tussen sporten en zingen is best lastig, dus moest er een keuze worden gemaakt. Rick koos voor het zingen!

Gezelligheid staat bij Rick voorop, dus meezingers zijn aan de orde van de dag. Maar niet alleen nederlandse muziek met een hoog meezinggehalte doen het goed, ook een gevoelige ballad gaat er bij het zeer gevarieerde publiek altijd in.

Rick heeft 5 jaar met veel plezier als zanger / entertainer bij Café Peter Beense gewerkt. Omdat hij steeds meer optredens verzorgt is hij helaas voor de vaste bezoekers gestopt met het werk bij Peter Beense. Natuurlijk kun je hem nu terugvinden in het land.